Venom Zehirli Öfke | Venom 2018 (Film Eleştirisi)


NOT: 08 KASIM 2018 TARİHLİ YAZIMDIR

Son yıllarda süper kahraman filmleri modası var, üstüne üstlük bide bunlar kendi içlerinde  Sinematik Evren oluşturdu. Dünyaca ünlü çizgi roman firmaları Marvel ve DC kendi sinematik evrenlerini kurdular ve kıyasıya bir rekabet içine girdiler. MCU (Marvel Sinematik evreni) 2008 de Demir Adam (Iron Man 2008) ile başlattığı, 2019 da Avengers 4 ile 3. faza bir nokta koyup, 20 küsür filmlik serüvene başka bir çizgi ile şekillendirip devem ediyor. DC ve MCU sinematik evrenlerini ayrı bir yazımda daha detaylı bi şekilde anlatacağım. Bu sinematik evrene aşina olmayanların kafası karışabilir. Gelelim esas mevzuya Örümcek Adamın belalısı Venom’un filmi duyrulduğunda çizgi roman severler baya heyecanlanmıştı. Fakat Sony, MCU ile yaptığı anlaşmadan dolayı (Marvel çizgi romanlarının sinematik haklarının X-Men karakterleri  FOX stüdyosunda, Örümcek Adam ise SONY stüdyosunda diğer karakterler ise MCU nun kendisinde ) Örümcek adamı kullanmayıp Venom'a direk, MCU ’dan bağımsız bir film çıkartmaya karar verdiler. Hemde Örümcek Adamsız bir Venom!!!

Geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren Venom: Zehirli Öfke filmi çizgi roman okuyucularının beklentisinin altında kaldı. Böyle olması da çok normal, bunu filmi izlediğiniz zaman anlıyorsunuz. Çizgi roman okuyucusu olmanıza da gerek yok aslında. Ayrıca Örümcek Adamın olmaması başlı başına bir eksiydi zaten. Film öncelikle aceleye getirilmiş, bir anda bütün olaylar gelişiyor ilerliyor. Her şey çok çabuk oluyor buda filmin aceleye getirildiğinin bir göstergesi. Bazı detaylı işlenmesi gereken konular es geçilmiş. Simbiyotların uzaydan nasıl geldiği, kendi gezegenleri gösterilebilirdi. Simbiyotların gezegenlerine nasıl gidildiği, uzay aracına nasıl alındığı gibi. Artıları da yok değildi. Görsel efektler konusuna oldukça başarılı diyebiliriz, Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ve iyi bir bütçe ile görsel efektler oldukça başarılı olabiliyor. Tom Hardy, Eddie Brock rolünü çok başarılı oynasa da senaryonun kilişeliğini kurtaramamış. Sonuç da devam filminin bangır bangır geleceği belli olan bu yapımın giriş filminin başarılı veya çok başarılı olacağını düşünmek yanlış olurdu. Fragmanlarda dünya artık kahramanlara doydu sloganının filmde maalesef  Venom'un anti kahraman olarak değilde normal bir kahraman gibi gösterilmesi de eksi hanesine yazıldı. Final sahnesindeki Venom – Riot kapışması aksiyonu az olan filmde bir nebze olsun izleyenleri teselli etti. Filmin kötü adamı Carlton Drake fena sayılmayacak bir kötü adam performansı sergiledi. Filmin en güzel yanı After Credits ( film bittiğinde gösterilen bir sonraki devam filminin fragmanı tarzındaki sahnesi) sahnesinde Woody Harrelson ustanın Carnage olarak devam filmde gözükecek olması, diğer devam filmi için izleyenleri aşırı heyecanlandırdı.

Sonuç olarak beklentileri yüksek tutanların hayal kırıklığına uğradığı, aksiyonu filmin ortalarında başlayan klişe  hikayesi ile ve sloganların aksine normal bir kahraman filmi olarak karışımıza çıkıp ters köşe yaptıran Venom: Zehirli Öfke filmi son zamanlardaki film yokluğundaki komedi, aksiyonu doğru harmanlayıp size çerezlik bir tat bırakarak fena sayılmayacak vakit geçirtebilir. Çizgi roman hayranlarının ise Venom'u görmek için izlemeye gidip eğleneceğini düşünüyorum. Bizden geçer not alamasa da Carnege'li devam filminin başarılı olacağı aşikar.


Yorumlar