Fantastik Canavarlar 2 Grindelwald'ın Suçları | Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald 2018 (Film Eleştirisi)


NOT22 KASIM 2018 TARİHLİ YAZIMDIR

Bir Nesli 2002 den başlayıp 2011 e kadar büyütüp peşinden sürükleyen çocuk, yaşlı, ihtiyar demeden taraflı tarafsız büyük bir kitlesi olan Harry Potter film evreni yani The Wizarding World .Sinematik evrenlere MCU, DC, The Lord of the Rings orta çağ evreni (Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi 3’lemeleri) gibi örnekler verebiliriz.. (Başka bir yazımda daha öncede belirttiğim gibi bu sinematik evrenlere detaylı giriş yapacağız.) 2016 yılında heyecanla beklemeye başlamıştık. Çünkü; 6 film Harry Potter Serisinin öncesini anlatan yapımların geleceğini öğrendiğimizde. İlk filmde karakterler tanıtımı, Johnny Deep süprizi derken biraz havaya sokmuştu Harry Potter severleri....

Geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren Fantastik Canavarlar: Grindelwald'in Suçları yani halkımızın kullandığı tabir dile Fantastik Canavarlar 2 filmi başladığında, oldukça havalı bir giriş yaptı!!! İzlerken umutlandım! Acaba? ilk filmin yavanlığından sonra, bu film başarılı olacak gibi duruyor diye düşünüyorken film birden bire anlamsız bir şekilde dramatik ve ağır ağır ilerlemeye başladı. Jacob Kowalski ve Newt Scamander’ın bıraktığımız gibi komedi yanlarının devam etmesi güzeldi. İlk Filmde kilit rol oynayan Credence Barebone ‘nin bu filmde açık açık anahtar kişinin olması, herkesin aradığı kişi olduğu halde aldığı süre açısından geri planda kaldığını söyleyebiliriz. Fakat annesini araması ve geçmişindeki soru işaretlerinin bir kısmını bizimle gidermelerini güzel bir artıydı. Grindelwald (Johnny Deep) Büyücüler ve insanların ayrım olmadan yaşayabileceği ve karşısına geçenleri yok edeceği bir oluşum içindedir. Albus Dumbledore bildiğimiz gibi Hogwarts büyücüler okulundaki gençliğini görmek bizi tebessüm ettirdi. Credence hem büyü bakanlığı hemde Grindelwald için çok önemliydi. Çünkü kontrolsüz yok edici gücü iki taraf için önem arz ediyordu. Grindelwald bunu kullanarak amacına daha çabuk yaklaşmak niyetindeydi. Herkesin tarafını belirleyeceği büyük savaşı, seherbazların durduramaması kıvılcımını, Grindelwald önderliğinde başlatmıştı artık.

Scamander biraderlerin detaylı hikayesi, Leta Lestrange ‘nin hiç umulmadık caniliği bizleri ters köşe yapsada, ağır ilerleyen ve başındaki o aşırı yüksek dozundan sonra temponun düşmesinden hoşnut olamadık maalesef. Finalde Harry Potter Ateş kadehi havası verilmiş olması güzeldi. Fakat Queenie Goldstein bizleri duygulandıran umulmadık hareketi şoke etti. Görsel açıdan güzel 10 üzerinden 10 olan film. Finali ile bir nebze o hantallığını üstünden atmaya çalışmış olması başarılıydı. Ve en can alıcı noktası finaldeki karşımıza çıkan başka bir Dumbledore du. Ve Newt yine kaşla göz arası yapmıştı yapacağını. Sırf final bölümü için Harry Potter sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım.





Yorumlar