Gökdelen | Skyscraper 2018 (Film Eleştirisi)

  Dwayne Johnson denilince kuşkusuz ki aklımıza Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu (Fast Five 2011) filmindeki performansı  ile adını sinema sektörüne altın harflerle yazdırması gelir. Aksiyonun sert ,ciddi bazende eğlenceli ve komik  adamı Dwayne Johnson film sektöründen önce WWE yani bizim bildiğimiz adı ile Amerikan Güreşinde boy gösteriyordu.

WWE ‘den gelip bir sürü Hollywood yıldızı olan güreşçi vardır. Kimisi başarılı oldu kimisi ise dibe vurdu. Dwayne Johnson ise  film severlere yeri geldi ciddi aksiyon, yeride geldi aile konseptini, bazende aksiyon komediyi harmanlayarak (San Andreas, Pain & Gain , Snitch, Journey 2: The Mysterious Island, Central Intelligence vb. )çok güzel lezzetler sundu.


NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz.

Skyscraper filmine gelecek olursak Warner Bros filmin tanıtımını oldukça başarılı yaptı. Birde Başrolunde ‘’ The Rock ‘’ lakaplı Dwayne Johnson olması kendisini sevenler olarak ilgimizi çekmeyi başardı. Başarılı bir rehine kurtarma polis olan Will Sawyer (Dwayne Johnson) bir operasyon sırasında başarısızlığa uğrar ve bir bacağını kaybeder. Sawyer artık FBI ‘daki görevini bırakmış kendine yeni bir iş bulmuştur. Yeni işi gereği Çin’de bulunan dünyanın en yüksek binası ‘’ The Pearl ‘’ için güvenlik araştırması yapar sunumlarını şirket ve patronuna bir güzel sunar. Herşey buraya kadar oldukça iyi giderken hiç umulmadık bir şekilde kendini bir kompolunun ortasında bulan Sawyer hem bu komplodan kurtulmak hemde ‘’The Pearl’’ deki dev yangındak mahsur kalan ailesini kurtarmak için amansız bir mücadeleye girer.

   Filmin konusu klasik olsada, günümüz teknolojisi 3D ile görsel açıdan oldukça izleyenleri tatmin ediyor. Sinemada 3D izlemeyi kaçıran film severler imkanınız varsa filmi evinizde Blu-Ray BD50 3D izlemenizi öneririm. 3D teknolojisi ile filmin her an içinde olup o soluksuz aksiyonda kendinizi bulacağınıza emin olabilirsiniz. Görsel açıdan artıları olan film, aksiyonu ile konuya hemen girmesi  artılar hanesindeki sayısını arttırıyor.. Özellikle The Perl kurgusu güvenliği oldukça başarılıydı. Gelelim eksilerimize filmin baş rolü Dwayne Johnson’ın olması bu filmi tek başına götüreceği anlamına gelmiyor. Filmin kötüsü özellikle Hollywood’dan yıldız tabir edeceğimiz kaliteli bir oyuncu olmalıydı!!! Hiç yapamıyorsanız Nicolas Cage ve Bruce Wills bu sıralar her filmi kabul ediyor en azından filme biraz daha ilgi çekerdiniz. Filmin kötü adamının başarısız olmasının yanına klasik konusu eklendiğine bu film yokluğunda biz film severlerin ‘’Çerezlik’’ diye nitelendirdiği bir yapım ortaya çıkıyor. Aksiyon sevenler Dwayne Johnson’la Ailesini kurtarmaya hazırmısınız?

Yorumlar