Daredevil 3. Sezon (Dizi Eleştirisi) (Günün Tavsiye Dizisi)


Bildiğiniz gibi Netflix  digital  film, dizi ve belgesel  izleme platformu. Netflix’in kendi filmlerini, bildiğiniz gibi  sinemalarda izleyemiyoruz. İzlemek için kendi  digital platformuan ücreti mukabilinde  üye olarak izleyebiliyoruz. Dizileri ise televizyonda yayınlanan diziler gibi , her hafta bir bölüm yerine,  bir gecede bütün sezonun bölümleri  veriliyor. Bu yönü ile oldukda başarılı olduğunu söyleyebiliriz.Seyirci ise bu ugulamadan çok memnun. Gelelim Daredevil dizimize!!! Marvel çizgi roman kahramanı olup MCU (Marvel Sinematik Evreni) ile bağlantılı bir dizi. Aslında MCU evreni şöyle diziler ve sinemadaki filmler birbiri ile bağlantılı ama dizilerdeki karakterler daha çok kendi içinde kaynaşıyorken, sinematik evrenindeki zamanda geçsede pek bağlantılı olmuyor. Kafanız karışmış gibi hissedebilirsiniz ama eminim izlemeyenler izledikçe bunları daha iyi anlayabilir. En basit örnek mesela MCU ‘nun 1. fazında Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Hawkeye, Black Widow karakterleri ile Avengers ekibi oluşturup Loki ‘nin istilasında New York savaşı gerçekleşmişti.. Bu Savaşın sonunda sinematik evrende gösterilmeyen yıkımın etkileri dizilerde gösterilmiştir.

Hell's Kitchen şeytanı olarak anılan Daredevil bildiğiniz üzere El örgütü ile New York’u korumak adına amansız bir mücadeleye girmiş, bu mücadelenin sonunda Defenders dizisi finalinde betonlar altında kalmıştı. Kendini bir şekilde bu yıkımdan kurtaran Matt Murdock büyütüldüğü klise tarafından bulunur ve  yaralarına şifa olmaya çalışılır. Matt Murdock, Daredevil olmanın ağırlığını, ödediği bedelleri artık kaldıramayacak durumdadır ve bunaılmdadır. Herkez Matt’in öldüğünü düşünüp bir umut bekleyen Karen ve Foggy harap haldedir. Wilson Fisk (Vincent D'Onofrio)  akıllanmış  FBI ile bir pazarlık yapmaya çalışmaktadır. Herşey buraya kadar normal görünürken,  Wilson Fisk neden MCU dünyasının ekranlara yansıyan en başarılı kötü adamı olduğunu kanıtlıyor. Bizleri her defasında ters köşeye yatıran Wilson Fisk  bu kadar yönlendirme ve planından sonra sahte Daredevil Benjamin 'Dex' Poindexterr  psikopatını yönlendirmeleri ile şehre salarak amaçlarını bir bir gerçekleştirmeye çalışıyor. Matt Murdock  yani gerçek Daredevil artık adını temize çıkarmak zorundadır. Spoiler vermeden anlatmaya çalıştığım için bazı konulara detaylı girmiyorum.

Özellikle Karen ve Foggy’nin anlatılmamış hikayelerine derinlemesine girilmesi. Benjamin 'Dex' Poindexterr  acımasızlığı. Wilson Fisk’in inanilmaz derecede kötülü oldukça başarılı işlenmiş.Gazete baskını ve kilise saldırıları sahnelerinde dövüş ve kavgaların işlenişi oldukça başarılıydı. Kendi evrenine bağlı Iron Fist, Luke Cage, Jessica Jones ve Defenders dizilerinin neden çok çok  ötesinde iyi ve başarılı olduğunu izledikçe daha iyi anlıyoruz. Olumsuzlukların az olduğu, kötü adamın, senaryonun ve dövüş sahnelerinin ve hikayenin nakış gibi işlendiği 3. sezon bize 1. sezon tadında harika bir izlenim bıraktı. Bence Iron Fist gibi zengin bir arkadaşının  yardımına gelmesi yada çağırması lazımdı. Daredevil dizisine hiç başlamamışlar 1.2. sezonu izledikten sonra Defenders dizisini izleyip 3.sezona başlayarak izleme sırasi ile gitmiş olup, olaylara daha hakim olabilir. Eğer ne izleyeceğim diye düşünüyorsanız bu karantina günlerinde Daredevil size ilaç gibi gelecektir.

Yorumlar