Bad Boys 3: Her Zaman Çılgın | Bad Boys for Life 2020 (Günün Tavsiye Filmi)


Günümüz sinema sektöründe ya eski filmlerin devamı yada süper kahraman seri filmler  modasının olması  son 4 5 yılın  Hollywood konseptini ele geçirdi. MCU (Marvel Sinematik Evreni)  süper kahraman serisi filmler başarısına tam vizyona giren 23  film ve onun haricinde   Agents of S.H.I.E.L.D., Darevedil, Punisher, Defenders  gibi  bir sürü  kaliteli dizisilerinide sığdırdı. Onun dışında Fox, Sony DC bu başarıyı görüp kendi dizi ve  film serilerini yapmaya karar verdi. Kimisi başarılı oldu, kimisinin solo filmleri güzeldi, kimisinin ise animasyon filmleri muazzamdı.Tabi DC sinematik evreni gibi hüsran yaşayanlar oldu. Geçmişte tutmuş filmleri  ya reboot yada  devam seri filmlerini çekmeye başladılar.. Bunun sebeplerinden bir tanesi ise  senaryo kıtlığı ve Hollywood’un bir kısır döndü içine
girmiş olmasıdır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz.

Çılgın İkili (Bad boys 1995), Çılgın İkili 2 (Bad Boys 2 2003) gibi geçmişte bize  harika iki tane  film izlettirdi.  Aksiyon, komedi  konseptini iyi bir şekilde harmanlamasının yanında  Will Smith faktörüylede gönülleri feth etti. Aksiyon, komedi  ikilisinin aynı filmde  olduğu kaliteli yapımlar bulmak zordur. Çünkü komedi filmlerinde mantık yoktur. Bu tarzı tozunda  bırakarak  iyi  bir aksiyon komedi karışımı  yapım hiçde kolay değildir.. Bunu yapamadıkları için işin absürt tarafına kaçan yapımlar var. Ama  Bady  Boys 3: Her zaman Çılgın 2020 o kötü yapımlardan değil!!!


Klasik bir  konusu olsada, Mike ( Will Smith),  Marcus (Martin Lawrence) artık yaşlanmış,  Marcus  hayata gelen torunu ve yaşlılığın etkisi ile emekli olmak ister. Mike  ise hala kendini  genç haliyle olduğu efsane polis sanar, emekli olmak ortağından ayrılmak istemez. Türk filmlerini aratmayacak bir  baba oğul senaryosunun ardından. Eski den hapse attırdığı  uyuşturucu satıcısının intikamı derken. Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü ( xXx: Return of Xander Cage 2017)   filmindeki gibi ekibin olması bildiğimiz klasik işleyişti. Görsel efekt, çatışma sahneleri ve tozunda bıraktığı  komedisi,  yer yer duygusallığı ve müzikleri ile oldukça eğlenceliydi. Özellikle ilk iki filme gönderme sahnelerin olması hoştu, Nicky Jam & Daddy Yankee ''Muévelo'' ve The Black Eyed Peas & J Balvin ''RITMO'' şarkıları oldukça güzel ve hoştu. Dinlerken eğlendirmeyi başardı..

Sonuç olarak   bilindik, klasik bir aksiyon olmuş olsada, başarılı yanlarını  göz önüne alıp  Will Smith faktörünü eklediğimizde. Önceki 2 seri  filmide göz önünde bulundurarak  izlemek isteyeceğiniz bir yapım oluyor. Hem Seri film severlerin hemde güzel vakit geçirmek isteyenlerin aradığı  bir yapım. Sizi eğlendireceğinin  garantisi verebilirim. 

Yorumlar